17 Eylül 2010 Cuma

Emincan'ın Odası

  Aktiviteleri ve organize ettiği Montessori Seminerleri ile çocukla yaşamak konusunda ilham kaynağı olan bir annenin kapısını çaldık. Bu kadar etkinliği nasıl bir mekanda gerçekleştirdiğini merak ettik. Sevgili Nuran'ın ve oğlu Emincan'ın konuğu olduk.


    Emincan'a bebeklik dönemi için alınan beşik yatağa dönüştürülebiliyor. Erkekler için tercih edilen mavi renk, Emincan'ın da odasını süslüyor. Duvarları stickerlarla hareketlendiren Nuran Hanım yatak başını aksesuarlarla süslemiş. Yatak odasında oyuncak ve plastik eşya bulundurmayan Nuran Hanım, oyun ve oyuncaklar için farklı bir oda kullandıklarını belirtiyor.



 Montessori materyallerinin yer aldığı rafların üzeri siyah beyaz fotoğraflarla hareketlendirilmiş.



Aktivite önerileriyle bizlere ışık tutan Sevgili Nuran ve yakışıklı oğlu Emincan'a mutlu bir yaşam diliyoruz.

11 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Cocuklarimin ayri bir odasi yok ama bizde salonumuzu istedigimiz gibi kullaniyoruz,gönül rahatligiyla...

Ufakligin odasi cok hos olmus,calismalarinda basarilar diliyorum kendisine,kimbilir neler kesfedecek kendi kendine...

Tüm paylasimlar cok icten cok tesekkürler...

Serpil.

esra dedi ki...

Benim üç kızım var..üçünede evde ayrı oda yaptım...Bu sadece kızlarımın değil benim arzumun gerçekleşmesini sağladı:)))çocuk odası olması şart değil bir evde ,ayrı yatağının olması,ayrı odada yatması dışında..o kadar oyuncaklarla süslemek resimlerde çıktığı gibi kalmıyor bu çocuk odaları..son bebeğim de ne çocuk odası düşündüm nede ocuk odası takımları....evde kuru kalabalıktan başka birşey değil... kızlarımın odalarını eşyalarla doldurmadan önce akıl etseydim eğer bir yer yatağı bir çalışma masası o kadar...bloglarda görüp özenmesin bence yapamayan blogcu arkadaşlar...

ElfAna dedi ki...

Nuran, cok hos gozukuyor Emincan' in odasi. Gerekli rutin olusturulduktan sonra eminim ki cocuklar, kullandiklari materyalleri yerlerine koyarlar ve odalar da hep boyle gorunur:)

ElfAna dedi ki...

Esra hanim, genele yazdiysaniz tamam.Eger ki bu yorumlariniz, Nuran' in duzenledigi odaya ise, ltfen dikkat edin. Zira o gordukleriniz oyuncak degil, egitim materyalleri.

füsfüs dedi ki...

oyuncak ve materyalleri de süs olsun diye koymuyoruz bu arada

Isigi Tutmak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Isigi Tutmak dedi ki...

Nuran hanim cok guzel bir oda olmus. Gule gule kullansin Emincan.

.....NURAN EVREN YILMAZ.... dedi ki...

Her çocuk farklıdır. Bunu öğrenmeliyiz. Emincan belki benim yönlendirmelerim belki de içsel bir özellik çalıştığı materyal ile işi bitince yerine koyar ve yeni çalışmasına geçer. Biz bu şekilde çok mutluyuz. Aslında bizim evde Emincan'ın odası diye bir kavram yok. Emincan'ın evi diye bir kavram var. Mutfak, salon da O'nun için yeniden hazırlandı. Tüm ebeveynler kendi çocuklarının ihtiyaçlarını gözlemleyerek ev-oda şekline karar vermeleri en doğru çözümdür.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Mavi ne kadar güzel bir ton..çok güzel bir oda.

Bayram Kombesi dedi ki...

Ne cici odlar boyle. Simdilerde acik oyuncak raflari revacta ama ben hep kapaklilari tercih ediyorum. Ne kadar toplu da olsa herseyin ortada olmasi bende daginik hissi yaratiyor. O yuzden Cocuklarimin odasindaki herseyi kapali yaptim. Temizligi de daha kolay oluyor.

Serra Görgün dedi ki...

Çok güzel tasarlanmış bir oda gerçekten.Blogumda örnek olarak göstermek isterim.Çocukların düzeni içselleştirmeleri için fırsat tanıyabilmek gerek diye düşünüyorum.