11 Mayıs 2011 Çarşamba

Nasıl Bir Çocuk Odası?


Yatak odalarında ana unsur yatak başı ve örtüsüdür ve elbette gardroplar. Nevresimlerimizde ve yatak örtümüzde yapacağımız küçük değişikliler odamızın havasını hemen değiştirir. Bu değişim hem ekonomik hem de hijyeniktir üstelik.

Çocuklarımız için yatak seçerken elbette uzun süreli kullanımı önceliyoruz. Ama bunu önemserken odanın neredeyse tamamını kaplayan yatakların aslında çocuklarımızın "yaşam alan"ını çaldığını da unutmamalıyız. Mümkün olduğunca küçük bir yatak tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Çocuklarımızın yaşadığı mekanlarda da kullandığımız tekstilleri değiştirerek dönem dönem yenilik yaratabiliriz. Şimdi, Decomyplace sitesinden aldığımız görsellerle sizi keyifli bir yolculuğa çıkarıyoruz.


Çocuk odasının olmazsa olmazları neler? Bol ışık, ferah mekan algısı, renkler, bol uyaran ve minimal mobilyalar!

Bir şifonyer zaten boyutları küçük olan çocuk kıyafetlerini depolamak için iyi bir çözüm. Gardrop olması ve askısının kendisinin erişebileceği yükseklikte olması ise çok iyi olur. Yine yatakta olduğu gibi gardropta da mümkün mertebe küçük ölçüler düşünmekte fayda var. Bunun için İkea oldukça iyi bir adres.

Ve masalar, sandalyeler, tabureler! Henüz kaba motor gelişimi ön planda olan yaş grupları için sıkıcı olabilse de, kış mevsiminde masa başı etkinlikleri uzunca zaman kazandırıyor ebeveynlere. Boyama, kes-yapıştır, tak takıştır etkinlikleri için, çocuğumuzun kalem ve kağıtla barışması için iyi bir fırsat sunuyor bize bu mobilyalar.

İkea ve çocuk mobilyası üreten yerli firmalarda böyle sandalye ve masalar bulmak mümkün. Mahallemizdeki plastikçide bile küçük sandalyeler satılıyor artık. Değerlendirmeye değer!


Kitaplıklar, oyuncakları depolamak ve kitaplar için en güzel çözümlerden. Yine İkea Expedit. Birçok çocuk odasında farklı ebat ve renklerde rastladığımız expedit hem estetik hem işlevsel hem ekonomik. Mekana kattığı hareket onu vazgeçilmez yapıyor. Oyuncaklar rengarenk, kitaplar rengarenk.

Bir başka çocukla yaşayan mekanda buluşmak üzere...