15 Eylül 2010 Çarşamba

Defne'nin Odası


       Dostluğu ve içtenliği ile blog dünyasının sevilen blogger annelerinden biri; Sevgili Füsun'un, Defne yaprağının kapısının önündeyiz. Bakalım içeride bizi neler bekliyor? Tık tık!..


   Aydınlık ve ferah bir oda bizi karşılıyor. Tam da söylediğimiz gibi çocukla yaşayan bir mekan daha. Minimal ölçülerde ve işlevsel eşyalar, estetik seçimler. Bir yer yatağı ve özel yaptırılmış bir kitaplık, yanında oyuncakların yer aldığı bölüm.


        Mevcut eşyaların elden geçirilmesiyle yenilenen şifonyer ve gardrop pembe renkli kulplarla sevimli bir hal almış. Şifonyerin üzerinde güzel Defne'nin fotoğrafı yer alıyor.


          Montessori Felsefesine göre dizayn edilen odada, İkea'dan alınan masa, sandalye ve aksesuarlara yer verilmiş. Boyama ve diğer aktiviteler için Defne ve arkadaşlarına uygun ortam hazırlayan annesi, masanın yanına oyuncak rafını yerleştirmiş.


   Oyuncak rafında özenle seçilmiş ahşap oyuncaklar ve müzik setine yer veren Füsun Hanım, odayı pembe,beyaz ve yeşil renklerin hakimiyetinde düzenlemiş. Perdeler de bu renklerde seçilmiş.


    Okuma alışkanlığının çok küçük yaşlarda kazanıldığının bilincinde olan Füsun  Hanım, Defne için özenle hazırlamış bu kitaplığı. Hem kitaplığın kendisi, hem de kitaplar uzun süren bir araştırmanın ürünü. Yine Tübitak yayınları gözümüze çarpıyor...


    Duvarda minik ördeklerin süslediği çerçeveler, mandallar kullanılarak hareketlendirilmiş abajur ve el emeği keçe pano... Detaylara saklanmış ince bir zevk. Arı ve kırmızı kuşun kanatlandırdığı pano, Füsun Hanım'ın eseri. Bu güzel odada, kaliteli ve dolu dolu zamanlar geçiren Füsun Hanım ve Defne'ye, bizi odalarına konuk ettikleri için teşekkür ediyor, ailece mutlu bir yaşam diliyoruz.

3 yorum:

ELİF dedi ki...

Defnecik gibi çok şirin renkli bir oda...

Makeupbyfun dedi ki...

Defnenin ne kadar şanslı olduğunu bir kez daha gördüm. Füsuncum ellerine, emeğine sağlık. Çok güzel olmuş...

Isigi Tutmak dedi ki...

Fusun hanim, kitapligi cok begendim!