29 Mart 2011 Salı

Rüzgâr'ın Odası


Sitemizi çocuk odası araştırması yaparken keşfeden Ebru Hanım, karşılaştığında; "İşte nihayet buldum. Gerçekten çocukları düşünen birileri varmış" demiş. Belirttiği kadarıyla yazılar ve görsellerden de fazlaca yararlanmış. Övgü dolu maili için teşekkür ediyor ve kapıyı aralayıp Rüzgarın odasına konuk oluyoruz.

Rüzgar doğduğunda ona özel bir oda hazırlamamışlar. Bu aslında ileriye dönük, oldukça isabetli bir kararmış. Yeni bir eve taşındıklarında ise Rüzgar 9 aylıkmış ve odası için kullanacakları bir genç odası takımı varmış ellerinde. Mevcut bütçelerini ilerde kendi seçeceği bir oda takımına ayırmayı, ellerindeki mobilyaları dönüştürerek değerlendirmek istemişler.

Dolap kapaklarını odaya uygun renk olan vanilya mdf ile değiştirmişler. Kulplara dahi uzun araştırmalar sonucunda  ulaşan Ebru Hanım, akseuar seçiminde de kulplarla aynı temayı öncelemiş : "Hayvan Figürleri". Yatağın etrafına çit görünümlü korkuluklar eklemişler. Duvarları yeşil ve beyaz renkle boyamışlar. Boyanın sağlığa zararlı maddeleri içermemesine ve mobilyaları ön plana çıkarmasına dikkat etmişler. Şimdilik oyuncakların sergilendiği ev şeklindeki raf, ilerde Rüzgar'ın kitaplarına ev sahipliği yapacak.

Ebru Hanım, dar bir alanda, eldeki eşyalarla ortaya oldukça hoş bir tasarım çıkarmış. Hedeflediği odanın "bol uyaranlı, eşyaların doldurmadığı, stil sahibi" bir mekan olduğunu ve hedefine ulaştığını belirtiyor. Öyle ki Rüzgar     
da odasında vakit geçirmeyi çok seviyormuş. Rüzgar'a ve ailesine mutlu bir yaşam diliyoruz. Çocukla yaşayan   bir başka mekanda görüşmek üzere...


Firma Önerileri ;
Boya : Elegance Anti-aging
Kulplar : Denokids
Oyuncak kutuları ve askılar : Koçtaş
Sandalye, sehpa ve çerçeveler  : İkea

2 yorum:

Unknown dedi ki...

sitenize bayıldım , çünkü şu anki arayışlarıma çıkışlar bulacağıma inanıyorum,
ben de beklerim bloguma

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş elinize sağlık duvar kağıtlarını nereden temin edebiliriz ?